onsdag 9 mars 2011


Klassens Earth Hour grupp har mailat till Mait Walderlo, Katarina Hansson och Annika Hallberg:



Hej !

Ang 26 mars, Earth Hour där Kumlas skolor, elever och invånare bör göra en insats.

Nu har klassens Earth Hour-grupp pratat om den 26 mars. Slogan: "Är du fikasugen? Släck ljuset och kom till Kumla torg!"

Där tänker vi att man räknar ner när klockan är tio sekunder i släckningsdags. Sedan skickar man iväg ett antal rislampor (som kommunen ordnar och betalar). Klass 7c säljer fika, men behöver kaffekokshjälp från stadshuset+bord att servera från. Allsång finns det en tanke om. Kan affärer sponsra med gratis ljus som vi säljer? Alla pengar(fika, ljus mm) går till välgörande ändamål, kanske Uganda(igen) tänker vi.

Vad tycker du/ni?

Karin, Jenny, Andy, Thanadon, Elsa, Arazu och Munsef Klass 7c Vialundskolan

1 kommentar:

  1. Hääij, Munsef, Jenny och Elsa här c:
    Här kommer lite komplettering till det som står ovan:

    * För att få ordna en manifestation krävs tillstånd från polisen, vilket vi inte har. Så det måste ordnas om det här ska fungera.

    * Vi behöver hjälp med fler vuxna som tar ansvar för att allt fungerar, ifall det skulle bli bråk eller liknande.

    * Kanske kan Kumla kommun sponsra med kostnaden för rislampor och att det finns representanter från kommunen på plats? :)

    * Pengarna som kommer in har vi tänkt ska gå till välgörenhet, inte avgifter, så de ska vi försöka ordna på andra sätt. Pengarna går till att försöka hjälpa till i Japan nu efter jordbävningen eller alternativt till Uganda.

    Vi har aldrig ordna en manifestation, så vi är inte säkra på om det är något vi har glömt, osv. Så vi behöver hjälp och hade gärna träffat någon representant från kommunen för att planera.

    Tack och hej oWo
    Munsef, Jenny och Elsa klass 7c.

    SvaraRadera